Skip to content

Opslag van batterijen bij autodemontagebedrijven

Werkt u met de opslag van lithiumbatterijen en -accu’s? Dan is het goed om te weten dat er nieuwe regels aankomen voor de opslag van lithiumbatterijen. Volgend jaar treedt De PGS 37 in werking. Dat heeft gevolgen voor de manier waarop aandrijfbatterijen moeten worden opgeslagen.

Wat is PGS 37?

PGS staat voor Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen. In een PGS-richtlijn staan de belangrijkste risico’s voor de omgevings- en brandveiligheid. Ook beschrijft een PGS-richtlijn de maatregelen om die veiligheid te vergroten en risico’s op incidenten en nadelige gevolgen daarvan te verkleinen. Voor lithiumbatterijen en -accu’s uit auto’s is de richtlijn PGS 37-2 van belang voor autodemontagebedrijven die lithiumbatterijen (tijdelijk) opslaan.

Conceptversie

Voordat een PGS-richtlijn officieel tot stand komt, is er ruimte voor feedback van belanghebbenden. ARN heeft evenals Stiba input gegeven om eraan bij te dragen dat de nieuwe regelgeving duidelijk is en werkbaar voor de autodemontagebedrijven. De verwachting is dat in 2023 de definitieve regelgeving rond is. U kunt zich nu alvast voorbereiden op de maatregelen die u straks moet nemen. Bekijk de conceptversie van de PGS 37-2 via deze link. Let op: er kunnen dus nog wijzigingen volgen.

Hoe nu verder?

Op basis van de feedback die is gegeven vinden de komende maanden wijzigingen plaats aan de PGS 37. Als hierover meer bekend is, zullen we u hierover verder informeren.